Te szoktál fantáziálni?

Nyugodtan bevallhatod magadnak, hiszen nem hallja senki. Vagy még erre sem vagy képes? Bűntudatot érzel, ha pikáns és forró gondolatok járnak a fejedben akár szex közben, akár a magányos éjjeleken? Netán a szégyenérzet borítja el a testedet? Egyesek számára a szexuális töltetű álmok vagy fantáziák szorongást okoznak, míg mások izgalomba jönnek, és élvezik minden egyes percét. Élvezik az erotikát!

Mondd, te melyik csoportba tartozol?

Vagy: melyik csoportba szeretnél tartozni?

Képzeld el, hogy szakács vagy, és ez a cikk egy recept a szexuális életed felfokozására, illetve a gátlásod leküzdésére. Szó szerint egy izgalmakban gazdag utazás veheti itt és most kezdetét, ha hagyod.

Vágjunk is bele!

Az emberek általában nem arról fantáziálnak, hogy a párjukkal misszionárius pózban szexelnek a hálószobában, mert ezt bárki elérheti, felesleges fantáziálni róla. Hanem inkább olyan dolgokról, amelyeket a való életben nincs lehetőségük megélni. Vagy nem elég bátrak hozzá. Hiszen a fantázia biztonságos. Ott nem történhet semmi rossz, csak az, amit kigondolnak, elképzelnek.

Ott nincsenek szabályok.

Nincs ítélkezés.

A szexuális fantázia jót tesz neked

Így érthető, miért fantáziál rendszeresen az emberek 95%-a – még az is, aki magának sem meri bevallani. Nők a férfiakról, férfiak a nőkről, vagy éppen az egyforma neműek egymásról. Sokan mégis azt kérdezik maguktól – főleg, ha kapcsolatban élnek: normális ez?

Naná!

Of course, hogy normális!

A fantáziálás nem egy szégyenteljes dolog, úgyhogy te ne tekints rá ekképpen. Éppen ellenkezőleg! Ez ugyanis a jó szexuális közérzet egyik jele. Azt jelenti, hogy sem a neveltetés, sem a vallás nem volt hatással rád, nem kellett tabukat felállítanod magadban. A szexuális, pikáns fantáziák ugyanúgy az életedhez tartoznak, mint az álmaid vagy a céljaid.

Bizony, így van!

A nők és a férfiak egyaránt fantáziálnak arról, hogy másokkal fekszenek le, netán egy hírességgel, vagy egy egzotikus, nem mindennapi helyen lesznek egymáséi, vagy hármasban csinálják, esetleg más párokkal. Sőt, a nők gyakran fantáziálnak arról, hogy egy másik nővel szeretkeznek. A te lelki szemeid előtt is játszódott már le hasonló jelenet? Nagyszerű! Élvezd! És kérlek, ne érezz emiatt bűntudatot!

Habár sok belső vágy nem sodródik messze az ember jelenlegi szexuális életétől, egyesek mégis radikálisan eltérhetnek attól. Például titokban számos nő vágyik BDSM-szexre, ám ez a biztonság miatt sokszor megmarad a fantázia mezején.

Na, és mi a helyzet, ha kapcsolatban vagy?

3+1 érv a szexuális fantáziálás mellett

 

Tudod, vannak párok, akik egymással élik meg ezeket a fantáziákat. Ők nemcsak maguk előtt merik felvállalni titkos szexuális igényüket, hanem egymás előtt is. Mi ez, ha nem egy tökéletes kapcsolat?

Sőt, bizonyított tény, hogy a fantáziák és a szerepjátékok a hosszú és boldog párkapcsolat részei. Ugyanis, bár a szex fizikai cselekvés, valójában egy nagyon is mentális folyamat. A képzelet elszabadulása megnövelheti a fizikai érzést és kielégítőbb élményt nyújt. A fantáziák szórakoztatóvá és játékossá teszik a szexet, mert nem köt gúzsba a valóság korlátja.

Kapcsold hát ki a bosszantó hangot a fejedben, amely a gátlásaidra emlékeztet, és válj valódi szexkirálynővé. Itt az ideje, hogy eldöntsd, hogyan akarod érezni magadat szex közben:

  • pironkodva és szorongva,
  • vagy szabadon és kielégülve?

Legyen a fantáziálás a szexuális életviteled része, akár csupán álmodozásról, akár maszturbációról, akár közösülésről van szó. A fantáziák csökkentik a szorongást, miközben növelik a szexuális élvezetet. Sőt, még az önbecsülésre is pozitív hatással lehetnek, arról nem is beszélve, hogy fokozzák az intimitást.

Kell ennél több?

Használd hát bátran, hogy érzékibb legyen az életed!

 

 

Forrás:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/sex-matters/201707/have-fun-sexual-fantasies

http://healthysex.com/self-help-articles/healing-unwanted-sexual-fantasies/