Mindenkinek van egy „első találkozásom a szexszel” története.

Van, akinek pozitív, és van, akinek negatív.

Oké, bevallom, nem nagyon ismerek olyan embert, aki kamaszként első találkozásra valami jót hallott volna a szexről. Gondolj bele! Neked mit mondtak a szüleid, amikor fiatal voltál? Mi volt az első benyomásod? Mit tanultál meg róla?

Elmesélem, nálam hogyan volt.

Én azt tanultam róla, hogy a férfiak csak ezt akarják. Hogy rossz és gusztustalan. Hogy ha lefekszek valakivel, oda a megbecsülésem. És a kedvencem: ha lefekszem valakivel, kurva leszek.

Na, igen…

Vannak olyanok, akiknek azonban még ennyi sem jut. Ők nem a szülőktől szedik magukra az elferdített tudást, hanem a társadalomtól vagy a pornófilmekből. De ilyen háttérrel, ilyen kezdettel hogyan lehetne egészséges szexuális életet élni? – kérdem én.

Ha a szex tiltott, rossz, szégyelnivaló, akkor hogyan fedezhetnéd fel a gyönyört? Hogyan vehetnél bátorságot önmagad megismerésére? Úgy kerülünk ki a való életben, hogy semmit nem tudunk a szexről. Vagy, amit igen, az sem valóságos.

És ez gond.

 

Te mit hallottál a szexről kamaszként?

Ez az egyik fő oka annak, hogy oly sokan nem tudják elengedni magukat szex közben. Szoronganak, félelmekkel hadakoznak, és nem merik megélni a vágyaikat és az intimitást. Nem tudják, hogyan adják át magukat a párjuknak, a szeretkezés szabadságának. És valószínűleg ez veled sincs másképp.

Úgy mész bele egy szexuális kapcsolatba, hogy fogalmad sincs, mi történik.

Fogalmad sincs, mit akarsz.

Fogalmad sincs, hogyan jó neked.

Hiszen – tudom, ezért most utálni fogsz – nem a pasik a felelősek az orgazmusodért, hanem te magad. Neked kell tudnod, hogy mi a jó, mit szeretsz és mit nem. És ez nemcsak a te felelősséged, hanem minden más nőé is. Nem a pasit kell hibáztatni, hogy nem tud eljuttatni a csúcsra, hanem magadba kell mélyen nézned, és elgondolkodni azon, hogy mit tettél te ezért az orgazmusért? Vetted a fáradságot, hogy megvizsgáld magadat? Hogy megtaláld, hogyan jó és hogyan nem? Ha te nem tudod, mi a jó neked, neki mégis honnan kellene kitalálnia?

Nagyon sok nő él abban a csapdában és abban a tudatban, hogy a férfiakat kell hibáztatnia, ha nincs orgazmusa. Ha nem élvezi a szexet. Holott nem minden csak az orgazmusról szól. Alapból ott kezdődik a történet, hogy te segítesz a párodnak abban, hogyan okozhat örömöt.

Ez megfelelő ismeretek nélkül nem fog menni!

Láthatod tehát, hogy az, amit tanulunk és az, ahogyan tanuljuk, eléggé meghatározza, hogy milyenek lesznek a szexuális élményeink. Nem mindegy, hogy a szülők hogyan állnak hozzá a felvilágosításhoz és magához a szexhez. Mennyire beszélnek a védekezésről? Hiszen a félelemkeltés és a fenyegetés mellett azért más megoldások is vannak – noha erre magunknak kellett rájönnünk…

Szeretnél végre megszabadulni a sok tévhittől és fenyegetéstől, amelyet gyerekként hallottál a szexről? Amelyek még mindig ott dolgoznak benned, és nem engedik, hogy kiteljesedhess az ágyban? Hogy végre bűntudat és szégyenkezés nélkül kényeztethesd magadat? Akkor kövesd figyelemmel a Hálószobatitkaink weboldalt és Facebook-oldalt.  Az előbbit a rendszeresen frissülő tartalomért, az utóbbit pedig a számos ingyenes videóért, amelyekből sokat tanulhatsz a szexualitásról. Mindemellett arra is biztatlak, hogy iratkozz fel a Jó nő vagyok! edzőtáborra ezen a linken, hiszen fontos megalapozni a magabiztosságodat.