Újra eltűnt.

Nem válaszol.

Valamin már megint megsértődött, de fogalmam sincs, mi lehet a baja. Annyit tudok, hogy már nem ír egy ideje, és ez engem meglehetősen bosszant. Mégis mi jogon mellőz? Hiszen felnőtt emberek vagyunk! Meg kellene tudnunk beszélni a gondjainkat!

Ez is lesz!

Írok neki egy üzenetet, hogy beszélnünk kell, mert ez így nem mehet tovább…

Ismerős ez a jelenet? Valószínűleg igen. A legtöbb nő ugyanis beleesik a „beszélnünk kell” csapdába. Mert azt gondolják, hogy a férfi megértéshez a racionalitáson keresztül vezet az út. Talán te is ezt hiszed. Ezért közelíted meg logikusan a problémát, és mondod azt:

„Figyelj, szívem, beszélnünk kell.”

Igazából ez a legrosszabb, amit tehetsz. Tudod miért? Mert ilyenkor a férfi azt tapasztalja, hogy egy MÁSIK FÉRFI ül vele szemben. Mert a racionalitás és a logika alapvetően a férfiak dolga, nem a nőké!

Boldog szerelmes együttlét!

A két véglet

Hiába vagyok kommunikációs tréner, számtalanszor beleestem már én is abba a hibába, hogy logikusan és asszertíven próbáltam megbeszélni a konfliktusokat. Egy idő után azonban rájöttem, hogy ez így nem működik. Mert ez igazából a férfiak kommunikálnak így, nem a nők!

És tévhit, hogy a férfiak a logikát szeretik. Az egyik legnagyobb tévhit! Mert a férfiak tök érzelmesek: érezni akarják, hogy ők a vezetők, megbecsülik, értékelik őket és felnéznek rájuk. Kell a tisztelet, a nagyrabecsülés és azt éreztetni, hogy: igen, te vagy a férfi!

A férfi-női konfliktuskezelésben nem az ész, a racionalitás, a logika, a kommunikációs készségek fognak előrevinni, hanem a benned élő nő és kedvesség. Nézd meg a következő két megfogalmazást, és érteni fogod.

Íme a férfias:

„Tudom, hogy voltak nézeteltérésink, de szeretném, ha megbeszélnénk. Ez a kapcsolat fontos. Nem teheted meg, hogy nem beszélsz velem.”

És íme a nőies:

„Figyelj, szívem, szeretlek, és nagyon fontos ez az egész nekem. Sajnálom, ha bármivel is megbántottalak. Nekem nem jó, ha rosszban vagyunk. Úgy szeretném, ha megint minden visszatérne a régi kerékvágásba. Gyere, ülj le, beszélgess velem.”

Nem a férfias, kemény énedet kell elővenned vele szemben, hanem a nőies kommunikációt. Mert, ha azt kezdi érezni, hogy rossz, hogy nem elég jó neked, hogy szorongatod őt, hogy megmutatod neki, mit ront el, akkor elvesztetted a csatát.

Hiába, hogy akaratlanul bántottad meg, vagy neki van igaza, tök mindegy! Először hidat kell építened ahhoz, hogy beszélgetni tudjatok. Nem szabad, hogy azt érezze, két ellenfél ül egymással szemben. Nem! Azt kell éreznie, hogy továbbra is férfi, hogy erős, hogy rendben van és teljesen oké. Ha ez megvan, akkor nyitott lesz a gondolataidra.

Boldog párkapcsolat

A kedvesség nem egyenlő a megalázkodással

Ez az egész talán úgy nézhet ki, mintha megalázkodnál. Mintha ezzel feladnád mindazt, amit az erődről, az egyenlőségről gondolsz. Holott igazából az egész csak arról szól, hogy nőiesen közelíted meg a helyzetet. És milyen a nő?

A nő érző.

A nő befogadó.

A nő megértő.

A nő odaadó.

És ha kedvességgel elérted, hogy beszéljen veled, és megint férfinak érezheti magát, akit szeretnek, tisztelnek, nagyra becsülnek, már előveheted mindazt, amit valaha is tanultál az asszertív kommunikációról, a határozottságról, és elmondhatod, hogyan érzel. De ez egészen biztos, hogy nem fog működni, ha csak logikával közelíted meg a helyzeteket.

Szeretnél továbbra is hasznos tartalmat kapni randizás, párkapcsolatok és szexualitás témában? Akkor ajánlom figyelmedbe a Hálószobatitkaink Facebook-oldalamat, ahol számos ingyenes videóból tanulhatsz, illetve a Jó nő vagyok! edzőtábort, amely megalapozza a magabiztosságodat.