Szereted őt.

Vele akarsz lenni.

Ezt biztosan tudod. Meginghatatlanul. Ám ő nem így vélekedik. Egy ideje érik benne a szünet gondolata, amit te még csak nem is sejtesz. Aztán eléd áll, és kimondja: SZÜNETET AKAROK.

Te pedig összetörsz…

A szíved mintha ezer darabokra hullana, és szilánkként fúródnának bele a lelkedbe. Már lélegezni is fáj. Felkelni sincs kedved. Folyton rágondolsz. Vele akarsz lenni. Ezért csak nem tágítasz. Hiába kérte a szünetet, te folyton írsz neki, hiszen pengeként hatol a húsodba a hiánya.

Fáj.

Őrülten fáj.

 

Mit ne tegyél ha a másik szünetet kér?

 

Hol rontod el?

Vissza akarod őt kapni. Ezért megmutatod, hogy milyen cuki csaj vagy. Továbbra is ott lógsz a nyakán. Azon pörögsz, hogy mennyi szép emléketek van együtt. Folyton írogatsz neki, netán még fel is hívod. Továbbra is kapható vagy a szexre. Továbbra is kifejezed a ragaszkodásodat…

Ez az egyik LEGROSSZABB, amit tehetsz!

Na, de mi a másik? Az, hogy türelmesen ülsz és vársz. Mert sarokba állítottak. Mert azt hiszed, hogy akkor nem vagy elég jó. Nem kellesz. Nem vagy szerethető. Végül az önbizalmad a béka feneke alá kerül.

HIBA, ha vársz rá.

HIBA, ha készséges vagy.

HIBA, ha kiszolgálod.

HIBA, ha füttyent, és te ugrasz.

Tudod, minden kapcsolatban van egy távolság. Ha ő hátralép, akkor neked óriási vágyad, hogy közelebb menj. Viszont ő attól nem fog közelíteni. Gondolj bele! Bebizonyítod, mennyire cukorfalat vagy. Hogy te vagy az ideális. Az igazi. Vagy ne adj’ isten, még ágyba is bújsz vele, hogy visszakaphasd. Vagyis: ő anélkül kap meg mindent, hogy elköteleződne. Anélkül, hogy azt kellene mondani: „igen, szívem, téged akarlak”.

Ha megadsz neki mindent elköteleződés nélkül is, akkor miért akarna megváltozni? Akkor miért akarna közelebb jönni?

A párod szünetet szeretne!

Mit tegyél inkább?

A legjobb, amit tehetsz, hogy azt mondod:

„Értem, te szünetet szeretnél, mert nem vagy abban biztos, hogy velem szeretnéd ezt folytatni. Rendben. Tiszteletben tartom. Viszont akkor én meg úgy gondolom, hogy kinyitom a többi opciómat. Elkezdek randizni, elkezdek körbenézni, mert szeretnék egy párt magam mellé. Szeretném, hogy valaki engem akarjon mindenestül, és ha te ebben nem vagy biztos, hát rendben. Gondolkodj rajta! Csak tudj róla, hogy én közben elkezdek találkozni másokkal, és igenis meg fogom keresni a saját boldogságomat.”

Ez az, ami igazán közel fogja húzni.

Persze fontos, hogy tényleg betartsd, amit ígértél. Ez nem azt jelenti, hogy fel kell menned a Tinderre, és elkezdeni mindenféle emberrel ismerkedni. Csupán arról van szó, hogy igenis nyitva tartod a szemedet.

Amennyire csak lehet, érezd jól magadat!

Még akkor is, ha összetörtél. Számos olyan technika van már, amellyel megerősítheted magadat: meditáció, sport, barátok, mantrák, megerősítések.

Hiszen, ha a másik látja, hogy jól vagy, hogy kicsattansz az örömtől, hogy magabiztos vagy, azzal azt üzened: „engem el lehet veszíteni, bébi! Az nem úgy van, hogy te szünetet akarsz, én meg várok, mint a pincsikutya. Nem! Engem el lehet veszíteni. Én igenis értékes vagyok, és egyedül is jól tudom érezni magamat.

Nem egy selejt vagyok a polcon, amiről majd eldöntöd, hogy árleszállítás esetén elviszed vagy sem… Én egy értékes nő vagyok. És megtörténhet, hogy mire te eldöntöd, mit akarsz, addigra én már nem leszek itt.

Húzd ki magadat!

Légy királynő!

Jól jönne egy kis önbizalomfröccs?

Iratkozz fel a Jó NŐ vagyok edzőtáborra!